KELLERIS VINGAARD.

– KOMPROMISLØS PORTVIN.

Kelleris Vingaard ligger i Nordsjælland tæt på Øresundskysten – i det smukke fredede område i baglandet til Louisiana Museet og Krogerup Højskole. Vingården blev etableret i 2001 og ejes og drives af Susanne og Søren Hartvig Jensen, som er blandt pionererne indenfor dansk vinavl.

På en sydøstvendt skråning med gunstige vækstforhold blev de første 1000 vinstokke af forskellige sorter plantet. Året efter blev yderligere 3000 vinstokke af den tyske sort Rondo sat, og i dag har vingården i alt 4200 stokke fordelt på 1,3 hektar – svarende til ca. 6 kilometer vinespalier.

Vinene fra Kelleris Vingaard hedder Utopia og er opkaldt efter det utopiske projekt, som en vingård beliggende i Danmark oprindelig syntes at være, men som jo i dag er virkelighed.

I 2007 byggede vingården sit eget underjordiske vineri, hvor alle processer i forbindelse med vinfremstillingen foregår. Kelleris Vingaard producerer både rødvine, lyserød mousserende vin og hedvin.

DE DYRKEDE VINSORTER.

Det er typisk andre druesorter, man dyrker i Danmark, end de vel kendte fra sydligere himmelstrøg. De anvendte danske druesorter er ofte mere vinterhårdføre og kræver i vækstsæsonen færre solskinstimer og lavere temperaturer for at modne optimalt.

En del sorter er også mere modstandsdygtige overfor svampe angreb, hvilket er en fordel, da Danmark har en relativ stor nedbørsmængde i vækstsæsonen.

UTOPIA BULLSEYE.

Vingårdens hedvin blev oprindeligt til som et eksperiment i 2009. Ved første professionelle smagning tog den anmelderne med storm, og en af kommentarerne var, at med den havde vinmageren da ramt plet! BullsEye! Og heraf navnet.

Hedvinen er lavet ganske, som man gør i Portugal ved fremstilling af Portvin. Røde meget modne druer gæres delvist og tilsættes vingårdens eget vindestillat til 20 % vol. Derefter fadlagres på barriques af egetræ i en årrække for at modne vinen. 3 årgange er allerede frigivet, og flere er undervejs. Der laves en begrænset mængde af hver årgang, og alle flasker er nummereret.

BullsEye har en naturlig restsødme og frugtaroma. Helt tæt i farven, duft af mørk frugt, blomme, brombær og næsten overmodne sorte kirsebær. Bliver komplementeret af noter med lidt fad, tobak og lakrids. Smagen er fyldig med en god frugtintensitet og sødme, som er present uden at dominere for meget.

BullesEye har vundet adskillige priser og medaljer. Blandt andet vandt BullsEye 2009 den eftertragtede ”Fødevareprisen” til International Food Contest i Herning i 2014.

”Utopia er lavet med passion og fokus på kvalitet”

Søren Hartvig Jensen

PASSION OG FOKUS PÅ KVALITET.

Målsætningen for Kelleris Vingaard er at producere kommerciel dansk vin af højeste kvalitet. Det er med passion og fokus på kvalitet, at vinene Utopia fra Kelleris Vingaard produceres. Vinstokkene trimmes og beskæres intensivt i løbet af vækstsæsonen, og der foretages grøn høst. Druerne er håndplukket og sorteret for at sikre, at kun den allerbedste frugt er anvendt. Vinificeringen er foretaget på traditionel vis med gæring i åbne kar og omrøring med håndkraft. Alle rødvine og hedvine er modnet på fortrinsvis nye franske, amerikanske eller ungarske egetræsfade, og den mousserende vin er lavet på Champagnemetoden.

FIND JAN NYGAARD AS

Showroom og værksteder

Kgs. Lyngby
BMW & MINI Showroom

Firskovvej 33
2800 Kgs. Lyngby

København
BMW & MINI Showroom og værksted

Englandsvej 389
2770 Kastrup

Hillerød
BMW Showroom og værksted

Lodbrogsvej 5
3400 Hillerød

Værksteder

Ejby
BMW & MINI værksted

Erhvervsvej 1-7
2600 Glostrup

Ishøj
BMW & MINI værksted

Baldersbækvej 13
2635 Ishøj