THE BMW iX M60.

Hvad får man, hvis man blander det bedste fra BMW i, BMW X og BMW M? Man får en BMW iX M60, som netop har været på en hemmelig (foto)mission på Fanø i det vestlige Danmark.

Det danske klima og den rå natur på Fanø danner de perfekte rammer for billeder af den nye topmodel.

BMW iX M60 er den tredje variant af BMW iX og byder med sine 619 hestekræfter, 455 kW og maksimale drejningsmoment på 1.100 Nm på en elektrisk køreoplevelse, der er ud over det sædvanlige. 0-100 km/t nås på bare 3,8 sekunder, og topfarten er elektronisk begrænset til 250 km/t. Batterikapaciteten er på 111,5 kWh, ladekapaciteten på op til 200 kW, og den elektriske rækkevidde er op til 566 km*.

Holistisk bæredygtighedskoncept

Ansvarlig brug af ressourcer i hele værdikæden og maksimal reduktion af CO2-udledning over hele produktets livscyklus er et udtryk for, hvordan BMW definerer fremtidens mobilitet. Denne holistiske tilgang er konsekvent implementeret i udviklingen af BMW iX.

Kobolt og litium, som kræves i højspændingsbatterierne, indkøbes fra kontrollerede kilder i Australien og Marokko, og der bruges ikke sjældne jordarters metaller i elmotorerne. Derudover køber BMW Group aluminium, som produceres ved hjælp af elektricitet fra solenergianlæg.

Der er en høj grad af naturlige materialer i bilen. En del af interiøret består af FSC-certificeret træ, læderindtrækket er garvet med ekstrakt fra olivenblade, og genanvendte fiskenet bruges til gulvbelægning og gulvmåtter.

BMW iX består af 40% genanvendt stål og 20% genanvendt termoplast.

Førsteklasses sikkerhed

BMW iX er netop testet af Euro NCAP med højeste mulige score på fem stjerner. Især fremhæves beskyttelsen for børn og voksne, den nye interaktive airbag mellem fører og passagersæderne - som reducerer risikoen for personskader i tilfælde af sidekollisioner - samt de avancerede assistentsystemer, som hjælper med at forhindre kollisioner med fodgængere og cyklister.

Verdenspremiere og lancering

BMW iX M60 har verdenspremiere på Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas. Der er dansk lancering til sommer.

*De opgivne forbrugstal er foreløbige. Endelige forbrugstal og priser vil blive offentliggjort i løbet af foråret 2022.

FIND JAN NYGAARD AS

Showroom og værksteder

Kgs. Lyngby
BMW & MINI Showroom

Firskovvej 33
2800 Kgs. Lyngby

København
BMW & MINI Showroom og værksted

Englandsvej 389
2770 Kastrup

HillerødNy lokation
BMW Showroom og værksted

Lodbrogsvej 5
3400 Hillerød

Værksteder

Ejby
BMW & MINI værksted

Erhvervsvej 1-7
2600 Glostrup

Ishøj
BMW & MINI værksted

Baldersbækvej 13
2635 Ishøj