MINI Concept Aceman: En forsmag på den første fuldelektriske crossover fra MINI

Konceptbilen MINI Concept Aceman giver et førstehåndsindtryk af fremtidens designsprog hos MINI. Konceptbilen bygger bro mellem MINI 3-dørs og MINI Countryman - og bliver lanceret i løbet af 2024.

Samme opskrift – nye dimensioner
MINI Concept Aceman har fire døre, indvendig plads til fem personer og et stort bagagerum. Konceptbilen måler 4,05 meter i længden, 1,99 meter i bredden og 1,59 meter i højden. Helt i overensstemmelse med de traditionelle principper er konceptbilen kendetegnet ved et funktionelt design, som er forberedt til en ny tidsalder, hvor MINI genopfinder sig selv og tilbyder mere avanceret komfort, mere alsidighed og mere gokartfølelse bag rattet end nogensinde før.

Digitaliseringen har muliggjort et minimalistisk koncept, som samtidigt maksimerer oplevelsen på den typiske MINI måde. Interiøret er reduceret til det absolut essentielle, præcis som designeren af den klassiske Mini havde i tankerne tilbage i 1959. Alec Issigonis designede på det tidspunkt et interiør, der udover sæderne, rattet og gearstangen ikke havde brug for andet end et centralt og cirkulært instrument-display samt et par vippekontakter for at skabe en enestående køreoplevelse.

Traditionen tro er kabinen på konceptbilen designet på samme måde med sit helt specielle farve- og materialevalg. Der er ingen detaljer i hverken krom eller læder. Sammen med de digitale løsninger og OLED-displayet tager konceptbilen MINI ind i fremtiden med respekt for fortiden.

Verdenspremiere på videospilsmesse
MINI Concept Aceman blVe vist for første gang for offentligheden på verdens største gaming-event ”gamescon 2022” i Köln i Tyskland den 24.-28. august.

Elektrificeret offensiv for en fuldelektrisk fremtid
Der er gået over 20 år siden det britiske ikon blev relanceret som en del af BMW Group. Siden da er over fire millioner biler trillet ud af fabrikken i Oxford og har fundet vej til mere end 100 lande rundt om i verden.

Sidste år kommunikerede MINI, at mærket i fremtiden kun vil fokusere på fuldelektriske modeller. Efter 2025 bliver der ikke lanceret flere biler med forbrændingsmotor. Inden 2027 vil de fuldelektriske modeller stå for mindst 50 procent af MINI’s globale salg - og fra 2030 vil MINI være et fuldelektrisk bilmærke.

FIND JAN NYGAARD AS

Showroom og værksteder

Kgs. Lyngby
BMW & MINI Showroom

Firskovvej 33
2800 Kgs. Lyngby

København
BMW & MINI Showroom og værksted

Englandsvej 389
2770 Kastrup

Hillerød
BMW Showroom og værksted

Lodbrogsvej 5
3400 Hillerød

Værksteder

Ejby
BMW & MINI værksted

Erhvervsvej 1-7
2600 Glostrup

Ishøj
BMW & MINI værksted

Baldersbækvej 13
2635 Ishøj