DEN NYE MINI COOPER.

ELEKTRISK KØREGLÆDE.

Til efteråret starter produktionen af en ny generation af MINI.

Med denne næste generation udvider vi vores udvalg af elektriske modeller, hvilket baner vejen for vores mål om at blive fuldt elektrisk i begyndelsen af 2030'erne. Reservationer til den nye MINI Cooper og MINI Coutryman kan foretages fra den 18. oktober 2023.

Den nye MINI Cooper er tro mod opskriften på det koncept, som har været en succes i over 60 år. Samtidig er den designet til fuldelektrisk køreglæde kombineret med den fleksibilitet og kreative udnyttelse af pladsen, som kendetegner en MINI.

Alle billeder og detaljer, der vises her, er foreløbige.

INTERIØR

Den nye fuldelektriske MINI Cooper repræsenterer minimalisme, komfort og innovation. Less is more i MINI.

MINI EXPERIENCE
MODES.

Se, hør og føl dit humør. MINI Experience Mode er din portal til en verden af forbindelser og oplevelser. Her får du vækket dine sanser. Hver enkelt indstilling har sit eget kreative design, sin egen ambient lighting og sin egen lydsammensætning. Med en enkelt kommando kan du ændre dit cockpits udseende og udtryk fuldstændigt.

OLED, OLED OLED
OLED.

Det helt nye og utroligt tynde midterdisplay udgør hjertet og det visuelle fokus på instrumentpanelet. Med dets moderne OLED-teknologi med en diameter på 240 mm og kvalitetsglas får displayet et markant og minimalistisk udtryk. Det fungerer som instrumentenhed samt som din enhed til infotainment og assistance i bilen. Og det runde OLED-display er det første af sin slags i verden.

ET UTROLIGT REDUCERET INSTRUMENTPANEL.

Vi har holdt det så enkelt som muligt – men heller ikke mere end det. Med det slanke, men rummelige instrumentpanel er alt blevet reduceret til det nødvendige, hvor det elegante OLED-display og fem drejeknapper, der udgør MINI Interaction Unit, er i fokus. Hertil kan du lægge MINI head-up-displayet, der fås som tilvalg og viser alle vigtige informationer som fx hastighed, færdselstavler og assistentsystemer direkte i dit synsfelt.

STILFULD OG BÆREDYGTIG. AF HENSYN TIL DIG..

Se, hør og føl dit humør. MINI Experience Mode er din portal til en verden af forbindelser og oplevelser. Her får du vækket dine sanser. Hver enkelt indstilling har sit eget kreative design, sin egen ambient lighting og sin egen lydsammensætning. Med en enkelt kommando kan du ændre dit cockpits udseende og udtryk fuldstændigt.

ALT ER LIGE VED HÅNDEN.

Du skal blot dreje knappen – fra parkeringsbremsen til gearvalg eller MINI Experience Modes og meget mere. De fem intuitive betjeningselementer har fået et nyt look og design og er nu endnu nemmere at tilgå samt betjene og lege med.

KOM MED KURVERNE.

GÅR NYE VEJE MED NYE MATERIALER.

Hos MINI skaber vi en helt ny form for æstetik ved at bruge stofmaterialer. Det nye materiale, som vi anvender på instrumentpanelet og dørbeklædningerne, skaber et udtalt komfortbetonet interiør. Vævningen er udført ved hjælp af en unik 2D-teknik, og materialet er af høj kvalitet og nemt at rengøre. Det giver dig en oplevelse af luksus, når du rører ved materialet, flere designmuligheder og udgør det perfekte lærred, når du får vist spændende projiceringer i diverse MINI Experience Modes.

EKSTERIØR

Enkelt og avanceret på samme tid. Vi har kogt den nye og fuldelektriske MINI Cooper ned til sin reneste form. 100 % koncentreret Cooper.​

EN MAKSIMAL MINIMALIST.

Den nye og fuldelektriske MINI Cooper er simplicitet i sin mest karismatiske udgave. Den udtrykker vores “less is more”-designtilgang, hvor vi har fjernet overflødige elementer og har reduceret, reduceret og atter reduceret. Med sine rene og glatte overflader, enkle linjer og afbalancerede proportioner er bilens udvendige formgivning nøje udført på en selvsikker og imponerende måde.

STADIGVÆK IØJNEFALDENDE.

Den nye og fuldelektriske MINI Coopers indtagende tilstedeværelse kan tilskrives bilens ikoniske frontdesign og korte overhæng. Fremtoningen får en yderligere accent takket være den markante ottekantede kølergrill og MINI LED-forlygternes slanke design – der begge på flot vis sætter en streg under det moderne og futuristiske design.

HVAD ER DER PÅ PROGRAMMET I AFTEN?

Ud over den kraftfulde og effektive LED-teknologi, der er en del af bilens standardudstyr, er det også muligt at tilvælge LED-forlygter med yderligere features. Via en intelligent adaptiv aktivering af nærlysfunktionen og drejelyset, der oplyses området i bilens sider bedre i byer samt på landeveje og motorveje. Vælg en af de tre mulige lyssignaturer til din fuldelektriske MINI Cooper.

MASSER AF PERFORMANCE PÅ ALLE PARAMETRE.

Vores alufælge på 16”-18” får bilen til at udstråle rendyrket selvtillid og kompromisløs individualitet og repræsenterer essensen af MINI. Takket være deres letvægtsdesign og anvendelse af genanvendt aluminium er de medvirkende til at reducere det miljømæssige aftryk på flere måder – både i produktionen og i brug.

HUSK AT TJEKKE BILENS BAGENDE UD.

Med et nyt trekantet design tilfører baglygternes komplekse præcision bilen en ekstra portion individualitet. Ligesom med fronten kan du ændre velkomst- og afskedsvisningen efter dine præferencer.

DU BLIVER ALTID BUDT VELKOMMEN.

MERE RENDYRKET MINI.

Det er en MINI på alle ledder og kanter. Men med en ny aura til en ny æra. Den agile og kompakte silhuet understreges af den lange akselafstand og større fælgstørrelse. De flotter flader viser mere farve i kombination med det iøjnefaldende sorte dørpanel, der giver bilen en endnu mere moderne fremtoning. Og den flotte 3-vejs-inddeling af karrosseriet, rudeområdet og kontrasttaget fremhæver hele den visuelle effekt.

"ALLE INNOVATIONER HAR SAMME FORMÅL. MERE RENDYRKET MINI. MINDRE KOMPLEKSITET, MERE INDIVIDUALITET.

- Oliver Heilmer, Head of MINI Design

SPECIFIKATIONER

Drivlinje og miljø*

Mini Cooper Sammenligning
MINI COOPER E MINI COOPER SE
ELEKTRISK RÆKKEVIDDE KM/OPLADNING (WLTP) 285 - 305 377 - 402
ELFORBRUG KWH/100 KM (WLTP) 13,7 - 14,7 14,1 - 15
DREJNINGSMOMENT NM 290 330
0-100 KM/T 7,3 SEK 6,7 SEK
YDELSE HK 184 218
CO2-UDLEDNING G/KM (WLTP) 0 0
MAX HASTIGHED KM/T 160 170

* Alle detaljer, der vises her, er foreløbige.

KØREOPLEVELSE

Byens bedste drejningsmoment. På pladserne ... Hold fokus. Når det grønne lys tænder, er det bare om at sende gokarten af sted. Den 100 % eldrevne MINI Cooper overgår alle forventninger.

KØREDYNAMIK. HVOR ER DET DOG TYPISK COOPER.

For at opnå den maksimale gokartfølelse har vi gjort brug af væsentlige designkriterier, da vi udviklede den fuldelektrisk MINI Cooper. Vi har eksempelvis fremhævet køredynamikken takket være det lave tyngdepunkt, som placeringen af batteriet har muliggjort. Vi skaber de fantastiske MINI køreegenskaber ved at optimere vægtfordelingen og gøre brug af en direkte styreudveksling i kombination med et lille rat. Vi booster sidedynamikker og bilens vejgreb ved at optimere dækbredden. Og den nyeste hardware og software har gjort det muligt for os at gøre køreegenskaberne endnu mere legende og spændende i bilens Go-Kart-indstilling.

AERODYNAMIK I SÆRKLASSE.

Den 100 % eldrevne MINI Cooper er lige fra start blevet designet til at være så aerodynamisk effektiv som muligt. Med den helt lukkede undervogn og kølergrill samt det flotte og minimalistiske udvendige design er det lykkedes os at reducere vindmodstanden betydeligt. Alle MINI fælge er optimeret, så de har en god aerodynamik. Med så lidt vindmodstand er bilen utroligt effektiv, og du kan køre endnu længere, før du igen skal oplade batteriet.

VI HAR DIN RYG – OG FRONT.

Vi har fjernet stressmomentet ved at køre bykørsel. Tæt trafik er det rene barnemad – du skal blot indstille Active Cruise Control under Driving Assistant Plus, hvorefter din MINI automatisk vil følge køretøjet foran dig på sikker afstand. Og Parking Assistant, der er en del af bilens standardudstyr, registrerer alle potentielle steder, hvor du kan parkere, og manøvrerer dig herefter ubesværet ind på den plads, du vælger ved at trykke på en knap.

 
 

MERE SIKKERHED. MERE KOMFORT. MERE STANDARD.

Maksimal køreglæde kræver maksimal sikkerhed. Den fuldelektriske MINI Cooper er udstyret med innovative features, der gør kørslen mere sikker for både dig og andre trafikanter. Active Cruise Control holder afstanden til det forankørende køretøj og scanner hele tiden for at identificere potentielt farlige situationer. Vognbaneskiftadvarslen advarer dig, hvis du er ved at forlade din vognbane. Hvis din MINI registrerer en potentiel kollision ved bilens bagende, vil den tænde havariblinket med dobbelt blinkfrekvens. Med Dynamic Cruise Control holder din MINI en konstant hastighed.

FORSKELLIGE KØREINDSTILLINGER.

Du kan vælge mellem tre forskellige køreindstillinger, der hver især afspejler din fuldelektriske MINI Coopers egenskaber og egner sig til trafiksituationen og dit aktuelle behov. De har hver især deres eget udtryk.
 
GREEN MODE. Denne ekstra effektive køreindstilling er enkel og helt stille og vil få dit batteri til at række mange kilometer.
CORE MODE. En klassisk og behagelig MINI køreoplevelse i et sofistikeret og moderne interiør.
GO-KART MODE. Med inspiration fra det legendariske John Cooper Works giver denne køreindstilling dig en sindsoprivende køreoplevelse med en motorindstilling, der får adrenalinen til at suse i årerne.

 
 

DIN PERSONLIGE ASSISTENT I DIN MINI.

For første gang i en MINI er modellen blevet udstyret med en stemmeassistent med alle funktioner. MINI Intelligent Personal Assistant kan aktiveres med kommandoen “Hey MINI” eller ved at trykke på den pågældende knap på rattet. Stemmebetjent interaktion på det runde OLED-display i form af en animation med grafiske elementer, typografi og en avatar. For så vidt angår visningen kan føreren vælge mellem “MINI” – et stiliseret billede af en MINI – og den nye digitale MINI assistent “SPIKE”. MINI Intelligent Personal Assistant kan betjene vigtige funktioner i din MINI som fx navigationssystemet, telefonen, radioen eller endda indstillingen af temperaturen.

FIND JAN NYGAARD AS

Showroom og værksteder

Kgs. Lyngby
BMW & MINI Showroom

Firskovvej 33
2800 Kgs. Lyngby

København
BMW & MINI Showroom og værksted

Englandsvej 389
2770 Kastrup

Hillerød
BMW Showroom og værksted

Lodbrogsvej 5
3400 Hillerød

Værksteder

Ejby
BMW & MINI værksted

Erhvervsvej 1-7
2600 Glostrup

Ishøj
BMW & MINI værksted

Baldersbækvej 13
2635 Ishøj