Fuldelektrisk MINI Aceman

Fuldelektrisk MINI Aceman

MINI har lagt sig i overhalingsbanen, når det gælder lancering af nye modeller i 2024. Nu er der premiere på en fuldelektrisk crossover – MINI Aceman – som rammer de danske veje til oktober.

Den nye MINI Aceman lægger sig størrelsesmæssigt mellem de helt nye MINI Cooper og MINI Countryman og fuldender dermed den elektriske MINI familie.

MINI Aceman fås udelukkende med elektrisk drivlinje. Ved lanceringen i efteråret vil der være to modeller tilgængelige:

  • MINI Aceman E: 184 hk, rækkevidde 298-310 km, forbrug 14,1-14,7 kWh/100 km, 0-100 km/t på 7,9 sek., tophastighed 160 km/t, batteristørrelse 42,5 kWh, AC-opladning 11 kW, DC-opladning 75 kW.
  • MINI Aceman SE: 218 hk, rækkevidde 382-406 km, forbrug 13,9-14,8 kWh/100 km, 0-100 km/t på 7,1 sek., tophastighed 170 km/t, batteristørrelse 54,2 kWh, AC-opladning 11 kW, DC-opladning 95 kW.

Når MINI navigationen er aktiveret, vil højvoltsbatteriet opnå den ideelle temperatur for den mest effektive opladning. Dette reducerer opladningstiden, især ved kolde udetemperaturer. Opladning for begge modeller sker fra 10 til 80 procent på lige under 30 minutter.

Skal ladetiden på farten udnyttes optimalt, gøres det med den nye AirConsole app, som byder på in-car gaming for alle passagerer ved hjælp af brugernes smartphone.

Kreativ pladsudnyttelse – nyfortolket
Lige siden Sir Alec Issigonis satte de første streger til en MINI i slutningen af 1950’erne, har konceptet altid været kompakte udvendige dimensioner og smart udnyttelse af pladsen i kabinen. Den nye MINI Aceman er ingen undtagelse. Bilen er en moderne fortolkning af den klassiske MINI og giver med sin længde på lidt over fire meter plads til fem passagerer. MINI Acemans fuldelektriske drivlinje giver en ny oplevelse af den klassiske MINI gokart-følelse.

Den sportslige crossover måler 4,07 meter i længden, 1,75 meter i bredden og 1,50 meter i højden og placerer sig dermed størrelsesmæssigt mellem MINI Cooper og MINI Countryman.

Den strømlinede front, de korte udhæng og det funktionelle "toboks-design" understreger MINI’s kendetegn med ”Clever Use of Space”.

Bagagerumskapaciteten er på 300 liter og kan via det foldbare 60:40-bagsæderyglæn udvides helt op til 1.005 liter efter behov.

Den nye Trailer Assistant hjælper ved manøvrering med en trailer og giver råd til nødvendig ratvinkel ved bakning med traileren. Hvis parkeringspladsen er ekstra smal, giver ekstraudstyret Parking Assistant Pro mulighed for at parkere bilen ved hjælp af en smartphone.

Ny designstil – ”Charismatic Simplicity”
Hele den nye MINI familie har et klart, reduceret design, som giver de forskellige modeller særlige og moderne kendetegn.

Dette kommer især til udtryk i kabinen, som har reminiscens til de oprindelige MINI'er med det centrale OLED-display med en diameter på 24 cm. Med MINI Operating System 9 kan alle kørefunktioner betjenes intuitivt med tryk eller tale. MINI Interaction Unit betjenes på samme måde som en smartphone.

Instrumentbrættets overflade er dækket af et strikmateriale, hvor den nederste farve skinner igennem den øverste og giver skarpe accentuerede farvekontraster. Den vedligeholdes-venlige struktur, der strækker sig til dørbeklædningen, er lavet af genbrugspolyester.

Fronten rummer en nyfortolkning af de typiske designelementer som de udtryksfulde forlygter og den karakteristiske grill, som strækker sig helt ned på kofangeren. De vinklede LED-forlygter har tre forskellige indstillinger, hvilket understreger det iøjnefaldende look.

De specialdesignede hjulkasser er unikke for MINI Aceman og sammen med karrosseriet i matsort, som føres videre ind på dørområdet, giver de et ekstra sportsligt udtryk.

Den aerodynamiske bagrude, tagspoileren og de lodrette Matrix-baglygter med tre karakteristiske grafikker fremhæver alle den brede og atletiske bagende.

MINI Aceman fås i fire forskellige trim: Essential, Classic, Favoured og JCW. De aerodynamiske hjul fås i størrelser fra 17 til 19 tommer.

Hey MINI
For første gang fås stemmestyring i en MINI, som aktiveres ved blot at sige ”Hey MINI”. Stemmestyringen visualiseres på OLED-displayet med animation af grafiske elementer, typografi og en avatar. Navigationssystemet, telefon, underholdning og udvalgte bilfunktioner kontrolleres simpelt ved hjælp af stemmestyringen (engelsk).

Lancering og priser
MINI Aceman har dansk lancering i oktober måned. Priserne vil være tilgængelige senere på året.

FIND JAN NYGAARD AS

Showroom og værksteder

Kgs. Lyngby
BMW & MINI Showroom

Firskovvej 33
2800 Kgs. Lyngby

København
BMW & MINI Showroom og værksted

Englandsvej 389
2770 Kastrup

Hillerød
BMW Showroom og værksted

Lodbrogsvej 5
3400 Hillerød

Værksteder

Ejby
BMW & MINI værksted

Erhvervsvej 1-7
2600 Glostrup

Ishøj
BMW & MINI værksted

Baldersbækvej 13
2635 Ishøj