Maksimer rækkeviden i vinterkulden

Maksimer rækkeviden i vinterkulden

7 GODE RÅD TIL FORBEDRET RÆKKEVIDDE.

Det er ingen hemmelighed, at vi i Danmark har det ganske koldt i store dele af året, og at temperaturen i nogle af årets måneder kan komme ned nær minusgrader. Hvordan fungerer Deres elbil eller plug-in-hybrid så, når vinterkulden sætter ind? Vi har samlet nogle gode råd, som er værd at overveje.

1. PARKER INDENDØRS - HVIS DET ER MULIGT.

Har De mulighed for at parkere bilen indendørs? Med et opvarmet batteri kan du maksimere bilens køredistance. Starter du elbilen eller plug-in-hybriden når det er koldt, går meget af elektriciteten til at opvarme batteriet.

2. OPLAD SÅ TÆT SOM MULIGT PÅ KØRSEL.

Sørg for, at batteriet er opladet og klart, lige inden De skal køre. Så er batteriet opvarmet, og rækkevidden påvirkes ikke i så høj grad.

3. OPVARM BILEN, NÅR DEN OPLADER.

Tænd for varmen i bilen i den tid, hvor den oplader. Ud over at De ikke behøver bruge batterikapacitet på at opvarme bilen, er den desuden varm og komfortabel, til når De skal køre.

I My BMW’s app kan De både planlægge opladningen og tænde for varmen i bilen, Deres bedste værktøj i vinterkulden.

Download My BMW app

4. SATS PÅ RAT- OG SÆDEVARME.

Hvis De tænder varmen i kabinen på fuld styrke, lige så snart De sætter Dem ind i bilen, trækker det meget energi. Tænd i stedet for rat- og sædevarmen og behold jakke og hue på, så sparer De energi.

5. OPLAD HELLERE OFTE END SJÆLDENT.

Uanset om De skal ud og handle eller er på vej ud for at købe det sofabord, som De har sparet sammen til, så er det smart at tjekke, om der er opladningsmuligheder. At oplade ofte indebærer, at batteriet holder en jævn og behagelig temperatur, hvilket er gavnligt for rækkevidden.

Og kan De huske punkt tre? Tænd for varmen i den tid, hvor De oplader, så venter der Dem en varm bil, når De har handlet.

 

6. ACCELERATION, DÆKTRYK OG RULLEMODSTAND.

At sørge for at elbilen eller plug-in-hybriden er i topform til vinterkulden, er godt for både sikkerheden og rækkevidden, de små ting før og under kørsel kan gøre en stor forskel.

Tænk på at

  • acceleration og kraftige opbremsninger indebærer, at elmotoren skal arbejde hårdere. Kør jævnt og planlagt, så får De både en sikrere kørsel og skåner batteriet imod belastninger
  • sne giver højere rullemodstand, og vinterdæk ruller dårligere end sommerdæk, hvilket påvirker batterilevetiden
  • hav styr på dæktrykket. Forkert dæktryk øger både modstanden og energiforbruget

7. LAD BILEN GØRE ARBEJDET.

Vi slutter med et alment råd, som er gyldigt hele året. Kører De plug-in-hybrid fra BMW, er det et godt råd at indtaste destinationen i GPS'en og lade bilens hybridsystem kontrollere, hvornår De skal køre på el. Bilen optimerer kørselsmønstret og maksimerer kørsel på el, når det er den, der er mest effektiv.

 

FIND JAN NYGAARD AS

Showroom og værksteder

Kgs. Lyngby
BMW & MINI Showroom

Firskovvej 33
2800 Kgs. Lyngby

København
BMW & MINI Showroom og værksted

Englandsvej 389
2770 Kastrup

Hillerød
BMW Showroom og værksted

Lodbrogsvej 5
3400 Hillerød

Værksteder

Ejby
BMW & MINI værksted

Erhvervsvej 1-7
2600 Glostrup

Ishøj
BMW & MINI værksted

Baldersbækvej 13
2635 Ishøj