THE NEW BMW M5

THE NEW BMW M5

Ren køreglæde. Hele vejen igennem.

Her er der ikke gået på kompromis med noget. BMW M5 Sedan xDrive er ren, kompromiløs køreglæde fra det øjeblik, du starter den. Oplev BMW M5 Sedan xDrive, dens mange udstyrsmuligheder og tekniske data samt mulighederne for leasing- og finansiering.

Køreglæde i en klasse for sig.
BMW M5 Sedan er ren hightech. Den nye V8-cylindrede
High-Performance M TwinPower Turbo-benzinmotor i BMW M5 Sedan yder sammen med elmotoren 727 hk. Komfort, køredynamik og manøvreevne er den perfekte symbiose af eksklusiv sedan og rendyrket sportsvogn.

TextKøreglæde i en klasse for sig.

Kør, som du foretrækker at køre.

Den adaptive M undervogn kombinerer køredynamik med komfort. Den tilpasser sig automatisk efter vejens tilstand og din kørestil.

Lettere og mere dirkete.

M Carbon keramiske bremser præsterer maksimalt i forhold til termisk belastningsevne og levetid. Vejer mindre end compound-bremserne.

Medrivende lyd.

Udvendigt giver fire udstødningsrør med luftspjældsstyring dig alt det, man forventer af en M. Indvendigt tilpasser M lyden sig automatisk til den valgte køremodus.

Designet til at give dig maksimal kontrol.
Reagerer sportsligt og ser sportslig ud. M rat med rød markering i klokken 12-position, M vippekontakter og M1/M2-taster til lagring af køreindstillinger.

Alt på ét sted.

Den røde start-stopknap, iDrive Controller med M logo eller M Modes. Den M specifikke midterkonsol giver hurtig adgang til de vigtigste funktioner.

Mere dynamik. Også i lyset.

Omgivelseslyset er afstemt til din BMW M og skaber en speciel visuel oplevelse. Allerede når du stiger ind, bydes du velkommen af et nøje koreograferet lys i typiske M farver.

Med 40 års succeshistorie bag sig er den syvende generation af BMW M5 snart klar til at indtage de danske veje. Og for første gang er det med en elektrificeret drivlinje.

Kombinationen af en V8-benzinmotor med M TwinPower Turbo-teknologi og en elmotor sikrer en samlet ydelse på 727 hestekræfter. Sammen med en ottetrins M Steptronic-automatgearkasse og M xDrive firehjulstræk sender det bilen fra 0-100 km/t på kun 3,5 sekunder.

Den nye BMW M5 fortsætter dermed traditionen med en højtydende luksussedan, der udstråler lige dele dynamik og elegance – og tilbyder en unik blanding af sportslighed og komfort.

M Hybrid-drivlinje for optimal ydelse
M Hybrid-drivlinjen består af en 4,4-liters V8-benzinmotor samt en elmotor, hvis egenskaber er tilpasset specielt til den kommende BMW M5.

Benzinmotorens maksimale ydelse er på 585 hk/430 kW med et maksimalt drejningsmoment på 750 Nm. Elmotorens maksimale effekt er 197 hk/145 kW med et nominelt drejningsmoment på 280 Nm.

Ved at kombinere de to motorer leverer M Hybrid-systemet en samlet ydelse på 727 hk/535 kW og et drejningsmoment på 1.000 Nm. Bilen accelererer fra 0 til 100 km/t på 3,5 sekunder. 0 til 200 km/t tager 10,9 sekunder. Tophastigheden er som standard elektronisk begrænset til 250 km/t, men begrænseren kan hæves til 305 km/t, hvis M Driver's Package (ekstraudstyr) vælges. I fuldelektrisk køreindstilling kan den nye BMW M5 nå hastigheder på op til 140 km/t.

De kræfter, der tilsammen genereres af forbrændingsmotoren og elmotoren, ledes til asfalten via firehjulstræksystemet M xDrive, der kan opsættes til ren baghjulstræk, for en mere rendyrket raceroplevelse. Det aktive M differentiale på bagakslen er skræddersyet specielt til M Hybrid-drivlinjens egenskaber.

Højspændingsbatteriet, der er placeret i bunden af bilen, har 18,6 kWh brugbar energi, hvilket muliggør en elektrisk rækkevidde på op til 68 kilometer. AC-opladning er muligt med op til 7,4 kW.

Sofistikeret undervognsteknologi med M-specifik konfiguration
Det overordnede koncept gør modellen anvendelig til både daglig kørsel, langdistancekørsel og til banekørsel.

Nøglefaktorerne er, ud over drivlinjen, den lange akselafstand, brede sporvidde, et lavt tyngdepunkt og en harmonisk 50:50 procents vægtfordeling, et optimeret karosseri med optimeret stivhed og forbedret aerodynamik samt undervognsteknologi med modelspecifik konfiguration.

Udvendigt design: Ekspressiv, karakteristisk og mere puristisk end nogensinde
De fremtrædende og brede hjulkasser, den skulpturelle front og den modelspecifikke markering på C-stolpen inklusive et præget ”M5” ved Hofmeister-knækket skaber den atletiske figur, der mere end nogensinde adskiller den fra den almindelige BMW 5-serie Sedan.

M-specifikke designfunktioner sikrer, at den nye BMW M5 umiddelbart kan genkendes som en højtydende sportsvogn. Den har en elegant og sporty silhuet, som understreges af de redesignede hjulkasser specifikt til BMW M5. Dette har resulteret i en forøgelse af bilens bredde — 75 mm ved forhjulene og 48 millimeter bagpå sammenlignet med den almindelige BMW 5-serie Sedan. De fremtrædende hjulkasser definerer også karakteren af bagenden. De fremhæver bredden og muskulaturen på den nye BMW M5.

Premiere og lancering
Verdenspremieren på den nye BMW M5 finder sted på Goodwood Festival of Speed i England i juli 2024, og produktionen på BMW Group Plant Dingolfing i Tyskland begynder samme måned.

Den danske lancering finder sted i november måned. BMW M5 Touring vil blive introduceret ved samme lejlighed.

***
BMW M5 Sedan. Plug-in-hybrid. 727 hk. Elektrisk rækkevidde op til 68 km. Forbrug 58,8 km/l. CO₂-udledning 38 g/km. Opladningstid ved 7,4 kW: 3,15 timer. CO₂-ejerafgift 780 kr. årligt.
Forbrug og rækkevidde kan påvirkes af bl.a. kørestil, terræn og vejr. Bilen er vist med ekstraudstyr. Forbrugstal er foreløbige.

FIND JAN NYGAARD AS

Showroom og værksteder

Kgs. Lyngby
BMW & MINI Showroom

Firskovvej 33
2800 Kgs. Lyngby

København
BMW & MINI Showroom og værksted

Englandsvej 389
2770 Kastrup

Hillerød
BMW Showroom og værksted

Lodbrogsvej 5
3400 Hillerød

Værksteder

Ejby
BMW & MINI værksted

Erhvervsvej 1-7
2600 Glostrup

Ishøj
BMW & MINI værksted

Baldersbækvej 13
2635 Ishøj