ER DE KLAR TIL AT KØRE PÅ SKIFERIE?

VI HAR SAMLET 5 TIPS, DER GØR TUREN NEMMERE OG MERE SIKKER.

 1. Husk vinterdæk til vinterkørsel.
  ​Det er nærmest en selvfølgelighed, når De begiver Dem på skiferie. Et vinterdæk er tilpasset lavere temperaturer og designet til kørsel på sne og is. Vinterdæk sikrer et bedre vejgreb, hvilket gør dem til den eneste sikre løsning om vinteren. I mange europæiske lande er det lovpligtigt at køre med vinterdæk i om vinteren.
 2. Hav en mønsterdybde på minimum 4 mm.
  ​Dækkets mønsterdybde er afgørende for, at vinterdækket kan gribe effektivt fat i både dyb sne og fastkørt is. Vi anbefaler en mønsterdybde på minimum 4 mm, også selvom dansk lov kun kræver 1,6 mm. Med en mønsterdybde på minimum 4 mm undgår De samtidig bøder på turen rundt i Europa. I Norge og Sverige skal vinterdæk som minimum skal være 3 mm, mens Tyskland kræver 4 mm.
 3. Kend reglerne om snekæder.
  Hvis turen går sydpå, skal De være opmærksom på, at Italien, Østrig og Schweiz kræver snekæder i perioder om vinteren, hvor der er skiltet med det. Skiltningen kan være midlertidig, så De ved aldrig, hvornår der kan være brug for snekæderne.
 4. Test vejrforholdene på turen.
  Kører De under udfordrende forhold som sne og sjap, skal De tjekke, om De har ordentligt vejgreb. Test bilens greb og bremseevne ved at træde på bremsen, indtil hjulene låser. På lange ture skal De gentage testen for at overvåge grebet løbende.
  ​Gør kun én ting ad gangen, når De kører i glat føre. Brems før De kører ind i svinget, mens bilen stadig kører ligeud. Løft foden fra bremsen, før De kører ind i svinget, så kan De bruge hele det tilgængelige greb til at styre. Vent med at accelerere, til De retter op, når De kører ud af svinget. Med denne teknik har De langt mere kontrol under opbremsning, styring og acceleration.
 5. Få styr på dokumenter og udstyr, som De SKAL have med.
  Det kan være ting som b

  ilens registreringsattest, a

  dvarselstrekant, brandslukker, førstehjælpskasse, alkoholtester, gul refleksvest, ekstra pærer.

Skulle uheldet være ude…

​Sørg altid for at telefonnummeret til BMW Vejhjælp Mobile Care ved hånden. Med BMW Vejhjælp Mobile Care er hjælpen altid lige ved hånden. Via telefonen eller om nødvendigt også på stedet. Hvis det usandsynlige skulle ske, at I får et teknisk driftsstop, står der medarbejdere til rådighed med fagkyndig hjælp. I tilfælde af skader er I også velkommen til at kontakte BMW Vejhjælp Mobile Care, der kan hjælpe med at få bilen bugseret til nærmeste autoriserede BMW værksted. BMW Vejhjælp Mobile Care kontaktes på tlf. +45 8030 4045.

Lyngby

Firskovvej 33

2800 Kgs. Lyngby

Kontakt os

Glostrup

Erhvervsvej 1

2600 Glostrup

Kontakt os

København

Englandsvej 389

2770 Kastrup

Kontakt os

Ishøj

Baldersbækvej 13

2635 Ishøj

Kontakt os

Jan Nygaard AS på Sociale Netværk​

​      

© Jan Nygaard AS​